Rozdiel medzi uhlíkovou oceľou valcovanou za studena a za tepla

V oceliarskom priemysle často počujeme pojem valcovanie za tepla a valcovanie za studena, čo to teda je?

Valcovanie ocele je založené hlavne na valcovaní za tepla a valcovanie za studena sa používa hlavne na výrobu malých tvarov a plechov.

 

Nasleduje bežné valcovanie ocele za studena a valcovanie za tepla:

Drôt: Priemer 5,5-40 mm, tvar cievky, celý materiál valcovaný za tepla.Po ťahaní za studena sa ťahá za studena.

Okrúhla oceľ: Okrem presnej veľkosti lesklého materiálu je všeobecne valcovaný za tepla, existujú aj kované (povrchové stopy po kovaní).

Pásová oceľ: Valcovanie za tepla aj za studena, materiál na valcovanie za studena je vo všeobecnosti tenší.

Oceľový plech: za studena valcovaný plech je vo všeobecnosti tenký, ako napríklad automobilový plech;Pri valcovaní za tepla je viac hrubých plechov s podobnou hrúbkou ako pri valcovaní za studena a vzhľad je samozrejme odlišný.

Uhlová oceľ: Celá valcovaná za tepla.

Oceľové rúry: zvárané za tepla valcované a ťahané za studena.

Kanál a oceľ v tvare H: valcované za tepla.

Výstuž: materiál valcovaný za tepla.

 

Valcovanie za tepla a valcovanie za studena sú procesy tvárnenia oceľových plechov alebo profilov, ktoré majú veľký vplyv na štruktúru a vlastnosti ocele.

Valcovanie ocele je založené hlavne na valcovaní za tepla a valcovanie za studena sa zvyčajne používa iba na výrobu presnej ocele, ako je malá oceľ a oceľový plech.

Konečná teplota valcovania za tepla je vo všeobecnosti 800 ~ 900 ° C a potom sa zvyčajne ochladí na vzduchu, takže stav valcovania za tepla je ekvivalentný normalizačnému spracovaniu.

Väčšina ocele sa valcuje valcovaním za tepla.Oceľ dodávaná v stave valcovanom za tepla v dôsledku vysokej teploty vytvára na povrchu vrstvu oxidového plechu, takže má určitú odolnosť proti korózii a môže sa skladovať na čerstvom vzduchu.

Táto vrstva oxidového plechu však tiež robí povrch ocele valcovanej za tepla drsným, kolísanie veľkosti je veľké, takže vyžaduje hladký povrch, presnú veľkosť, dobré mechanické vlastnosti ocele, použiť polotovary alebo hotové výrobky valcované za tepla výrobky ako suroviny a potom výroba valcovania za studena.

 

Výhody:

Rýchlosť tvarovania je rýchla, výstup je vysoký a povlak nie je poškodený a môže byť vyrobený do rôznych tvarov prierezu, aby vyhovoval potrebám podmienok použitia;Valcovanie za studena môže spôsobiť veľkú plastickú deformáciu ocele, čím sa zvýši medza klzu ocele.


Čas odoslania: 19. september 2023

Nechajte svoju správu:

Tu napíšte svoju správu a pošlite nám ju.